Klasické, tzv. "chocolate chip cookies", pozná už naozaj každý. Síce sú kúsky čokolády v mäkkom keksíku naozaj neprekonateľné, chcela som niečo šmrncovnejšie, preto som do receptu pridala aj zopár lentiliek :)
BUDEME POTREBOVAŤ:
- 1 rozšľahané vajce
- 100g zmäknutého masla
- 150g hladkej múky
- 50g kryštáľového cukru
- 75g svetlohnedého cukru
- 1/2 lyžičky sódy bikarbóny
- 120g horkej čokolády
- 1 balenie lentiliek
- 1/2 lyžičky vanilínovej esencie
POSTUP:
- Čokoládu buď dáme do mikroténového sáčku a rozdrvíme ju na malé kúsky, alebo ju jednoducho nakrájame na malé kocky.
- V mise si vymiešame zmäknuté (necháme ho aspoň 2 hodiny pred pečením rozbalené na kuchynskej linke) maslo s cukrom a postupne pridáme vajce, vanilkovú esenciu a štipku soli.
- V zvlášť mise si zmiešame múku so sódou bikarbónou a primiešame ich k "mokrej" zmesi.
- Napokon primiešame kúsky čokolády a lentilky a kladieme kôpky (asi o veľkosti 1PL) na plech, vyložený papierom na pečenie, asi 3 cm od seba.
- Keksy pečieme v už predohriatej rúre na 180°C zhruba 12-15min, pokým sú na okrajoch už chrumkavé a vnútri stále mäkké - do zlatohneda.
- Necháme ich vychladnúť na plechu asi 3min (stále pokračuje pečenie, aj mimo rúry) a potom ich preložíme na mriežku, aby vychladli úplne :)
0 komentárov:
Zverejnenie komentára