Mala som chuť urobiť niečo tekvicové, tak som si v LIDLi kúpila Hokkaido a hor sa do pečenia!
Čo budeme potrebovať?
1čl škorice, 1čl zázvoru, 1/2čl muškátového orechu |
200g horkej čokolády (nalámaná na kúsky) |
POSTUP
V mise vymiešame maslo s cukrom.
Pridáme vajce a zamiešame.
Vmiešame tekvicové pyré (tekvicu Hokkaido pečieme cca 1 hod na 180°C - rozkrojenú a vydlabanú; potom z nej vylúpeme dužinu a ponorným mixérom rozmixujeme do hladka, necháme vychladnúť).
V inej miske si zmiešame múku, sódu bikarbónu a korenia.
A suché ingrediencie zľahka vmiešame špachtľou do "vlhkých".
Pridáme čokoládu a už len zľahka vmiešame.
Cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech:
Pečieme do zlatohneda, na 180°C cca. 30-38min, pokým zapichnuté drevené špáratko nevýjde bez odrobiniek.
Hotové kocky:
0 komentárov:
Zverejnenie komentára