Vždy som chcela vyskúšať brownies. Keď som však "lúskala" internet, našla som veľa receptov, v ktorých brownies vystupovali ako niečo podobné bábovke - suchota. Preto som sa rozhodla pospájať zopár receptov a vytvoriť nový na tie najjemnejšie (alebo ako by povedali Američania ; moist and fudgy) brownies :)
Budeme potrebovať
- 350g horkej čokolády
- 250g masla
- 3 vajcia
- 250g kryštálového cukru
- 1 PL kakaa
- 1 čl kávového espresso prášku
- 85g hladkej múky
- 1 čl prášku do pečiva
POSTUP
- Čokoládu nalámeme a maslo nakrájame na kocky, spolu ich miešaním roztopíme nad stredne veľkým ohňom, pridáme kávový prášok a necháme vychladnúť.
- . V mise si vyšlaháme 3 vajíčka, dokým nezdvojnásobia objem (do penista) a za stáleho miešania pridávame cukor, až pokým nevznikne lesklá hustá zmes.
- Do vychladnutej čokoládovej zmesi postupne za stáleho miešania (už len ručnou metličkou) pridávame vajíčkové zmes.
- Do tejto "koncovej" zmesi preosejeme hladkú múku, prášok do pečiva a kakao.
- Vymastíme si 20x20cm plech, vyložíme pečiacim papierom, znova vymastíme a vysypeme múkou. Pečieme v predohriatej rúre na 160°C cca 45-50min. Keď do koláča pichneme drevenú paličku, nemala by na nej byť tekutá cestová hmota, ale len také lepivé omrvinky.
- Necháme vychladnúť v panvici 20min, ale ešte predtým ich rozdelíme na 15/16 kúskov. Potom premiestnime z plechu a pustíme sa do jedenia!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára