pondelok 28. júla 2014

Posted by Domi Blackkk on 0:55 No comments


Vždy som chcela vyskúšať brownies. Keď som však "lúskala" internet, našla som veľa receptov, v ktorých brownies vystupovali ako niečo podobné bábovke - suchota. Preto som sa rozhodla pospájať zopár receptov a vytvoriť nový na tie najjemnejšie (alebo ako by povedali Američania ; moist and fudgy) brownies :)

Budeme potrebovať
  • 350g horkej čokolády
  • 250g masla
  • 3 vajcia
  • 250g kryštálového cukru
  • 1 PL kakaa
  • 1 čl kávového espresso prášku
  • 85g hladkej múky
  • 1 čl prášku do pečiva

POSTUP
  1.  Čokoládu nalámeme a maslo nakrájame na kocky, spolu ich miešaním roztopíme nad stredne veľkým ohňom, pridáme kávový prášok a necháme vychladnúť.
  1. . V mise si vyšlaháme 3 vajíčka, dokým nezdvojnásobia objem (do penista) a za stáleho miešania pridávame cukor, až pokým nevznikne lesklá hustá zmes.
  1. Do vychladnutej čokoládovej zmesi postupne za stáleho miešania (už len ručnou metličkou) pridávame vajíčkové zmes.
  1.  Do tejto "koncovej" zmesi preosejeme hladkú múku, prášok do pečiva a kakao.
  1. Vymastíme si 20x20cm plech, vyložíme pečiacim papierom, znova vymastíme a vysypeme múkou. Pečieme v predohriatej rúre na 160°C cca 45-50min. Keď do koláča pichneme drevenú paličku, nemala by na nej byť tekutá cestová hmota, ale len také lepivé omrvinky.
  1.  Necháme vychladnúť v panvici 20min, ale ešte predtým ich rozdelíme na 15/16 kúskov. Potom premiestnime z plechu a pustíme sa do jedenia!






0 komentárov:

Zverejnenie komentára