sobota 3. januára 2015

Posted by Domi Blackkk on 1:00 No comments
Vyzerajú ako lievance, ale je na nich rozpustený syr a sú vlastne celé zo zemiakov. O čom je reč? O zemiakových koláčikoch! :)


Budeme potrebovať:
400g zemiakov (mne to pokryli dva asi takéto veľké)
125g múky a asi 1/2čl soli do nej
40g nastrúhaného syru (napr. Eidam, taký, čo sa dobre topí)

+40g masla

POSTUP:
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na menšie, dáme ich variť do osolenej vody, od bodu varu asi 20min necháme variť, pokým nie sú zmäknuté.
Potom ich scedíme a rozmačkáme, akoby sme robili zemiakovú kašu.
Pridáme maslo, necháme ho tam rozpustiť a rozmiešame.
Potom pridáme múku a miešame najprv vareškou, potom to pôjde ľahšie rukami :)
Cesto by malo byť hutné tak, aby sa dalo vyvaľkať:
Pomúčime si dosku a cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 0,5-1cm (ja mám radšej tie tenšie).
Rozpálime na panvici olej a vyprážame koláčiky, kým sú zlatohnedé (asi 2-3min z každej strany) a potom ich dáme na papierovú vreckovku odkvapkať.
Potom ich poukladáme vedľa seba na plech a posypeme syrom, dáme do predohriatej rúry na 200°C na cca 2 minúty, len pokým sa rozpustí syr.
Koláčiky sú vnútri mäkkučké a na povrchu chrumkavé, plus ten ťahavý syr.. Hneď sa zjedli! :D 
Prajem dobrú chuť :)

0 komentárov:

Zverejnenie komentára