Je to akoby zdravšie mlsanie, než keby sme si dali len tú čokoládu, no nie? :) Síce si sušené ovocie a orechy v čokoláde môžete bežne kúpiť v obchode, keď však čítate zloženie, prevažuje v ňom písmeno E a každý predsa vie, že už len toto nie je dobré znamenie. Prečo si to teda neurobiť doma?
Je to také jednoduché!
Budeme potrebovať len sušené ovocie (hrozienka, sultánky, papáju, ananás, figy, slivky, brusnice, čerešne...) alebo/a oriešky (lieskovce, vlašské, mandle, píniové...) a čokoládu (hornú, mliečnu alebo bielu).
Čokoládu nalámeme (3/4 toho, koľko chceme rozpustiť) do misy a tú dáme na hrniec s vriacou vodou, tak aby sa nedotýkala vody. Rozpustíme ju a keď je už celá rozpustená, dáme ju preč z ohňa a vmiešame do nej zvyšnú 1/4 nezoztopenej čokolády. Miešame asi 8 min, to čo sa dovtedy nerozpustí, vytiahneme. Táto metóda sa volá tempering. Zabezpečí nám to to, že čokoláda krásne utuhne a bude lesklá.
Potom už len na vidličku naberáme ovocie/oriešky a máčame ich do čokolády, potľapkáme si ruku, aby prebytočná čokoláda odkvapkala. Kladieme na alobalom vystlaný plech/tanier a necháme stuhnúť asi 30min vonku a potom dáme na hodinu do chladničky.
No a potom to už utužené vyberieme a chrúmame, napríklad aj pred telkou :)
Categories: 2 ingrediencie, čokoláda, inšpirácia, jednoduché, nepečené, nízkokalorické, rýchle, sladké, sladkosti, zdravé
0 komentárov:
Zverejnenie komentára