Pridávam recept na jeden z mojich najobľúbenejších dezertov a pritom je tak jednoduchý!
Tak, začneme s lemon curdom. Lemon curd je v doslovnom preklade "citrónový tvaroh", ale vo svojej podstate je to hustá citrónová omáčka, ktorá sa u nás doma minie ani nie za päť minút. Ako na to?
LEMON CURD (malá zaváraninová fľaša)
- 2 vajíčka
- 63g masla
- 113g kryštálového cukru
- kôra z 1 citrónu
- šťava z 2 citrónov
Šťavu s citrónov spolu aj s kôrou, maslom a cukrom dáme spolu rozpustiť do menšieho kastrólika. Neuvádzame do varu, ani nič podobné, len to rozpustíme a potom odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť. Dajte si pozor, aby to bolo naozaj vychladnuté, inak by nám to potom z vajíčok urobilo praženicu a to predsa nechceme! Potom teda do vychladnutej zmesi primiešame vajíčka a varíme cca 8 minút, dokým nám krém nepokrýva zozadu varešku, tak ako vidíte na obrázku:
Toto je tá správna hustota, pretože v chladničke krém ešte zhustne. Dáme ho potom teda do zaváraninovej fľaše a dáme do chladničky. Vydrží tam asi týždeň, ale v mrazáku aj 3 mesiace :)
SAMOTNÝ CHEESECAKE V POHÁRI
No a ideme na to. Ako začať? Začneme s rozmrvením vašich obľúbených keksov (odporúčam tie klasické červené/modré BeBe alebo proste bežné maslové sušienky). Na jeden pohár doma miniem asi 4 BeBe keksy. No, dáme ich do sáčku a tĺčikom rozomelieme na miniatúrne kúsočky a nasypeme na dno pohára. Potom pridáme grécky/smotanový jogurt (aspoň 9% tuku, aby bol hustejší) no a na vrch pridáme jednu kopcovitú lyžičku lemon curdu. A mňamka je na svete! Dobrú chuť/mlsanie :)
0 komentárov:
Zverejnenie komentára