Tak, celé sviatky sa všetci napchávajú a potom sa divia, koľko cez Vianoce pribrali. Ja som si však tiež chcela dopriať niečo sladké, ale nepribrať z toho. Takže som teda napiekla figovo-datlové ovsené kocky, ktoré sú 100x zdravšie mlsanie :)
Budeme potrebovať:
Na cesto:
- 1 hrnček ovsených vločiek
- 1/2 hrnčeka ovsených otrúb
- 1/4 hrnčeka celozrnnej múky
- 1 vanilkový puding
- 1 čl prášku do pečiva
- 1/4 čl soli
- 2 PL kokosového oleja
- 2 PL medu
- 1 malý rozmačkaný banán
Na náplň:
- 200g fíg
- 120g datlí
- 3PL vody z varenia
- 1PL citrónovej šťavy
- 1/4 čl zázvoru
- 1/2 čl škorice
POSTUP:
- Do hrnca dáme figy a datle a zalejeme ich vodou, privedieme k varu a potom stíšime plameň a varíme asi 20min.
- V miske zmiešame ovsené vločky, otruby, múku, puding, prášok do pečiva a med.
- Dáme si do mikrovlnky rozpustiť olej s medom a nalejeme spolu s rozmačkaným banánom do suchých ingrediencií.
- Cesto spolu vymiešame, malo by byť hutné, a rozdelíme na polovicu.
- Polovicu vtlačíme do plechu s rozmermi 20x20cm, vyloženého papierom na pečenie.
- Odložíme nabok a pokračujeme s figovou náplňou: z vody, v ktorej sa varili, si odložíme 3PL. Figy a datle dáme do robota, kde ich rozmixujeme.
- Mix si potom preložíme do misky, pridáme 3PL tej vody, citrónovú šťavu a koreniny.
- Rozotrieme na pripravené cesto a druhú polovičku namrvíme navrch koláča.
- Dáme piecť na cca 20-25min, aspoň pokým budú zlatohnedé.
- Necháme vychladnúť, nakrájame na kocky a mlsáme! :)
0 komentárov:
Zverejnenie komentára